Wat is glasvezelbehang?

Als je wilt gaan behangen, zijn er veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor glasvezelbehang. Maar wat is glasvezelbehang eigenlijk? Deze behangsoort staat bekend om haar kenmerkende structuur. Dit komt doordat het behang niet gemaakt is van papier, in tegenstelling tot andere behangsoorten. Glasvezelbehang wordt gemaakt van fijne glasvezels. Deze worden verwerven en geperst tot een stevig behang. Hierdoor ontstaat er een mooie structuur, die je goed kunt gebruiken voor diverse toepassingen.

De eigenschappen

Door de structuur, is glasvezelbehang erg stevig. Er zijn verschillende structuren mogelijk. Zo is er bijvoorbeeld de visgraat-, weef-, ruit- of zigzagstructuur. Daarnaast is het behang brandvertragend en heeft het een isolerende functie. Er bestaan ook soorten die geluid kunnen dempen. Bovendien is het behang stootvast en hoef je het niet te onderhouden. Hierdoor is het geschikt in ruimtes die veel gebruikt worden.

De voordelen

Glasvezelbehang is uiterst geschikt voor muren die scheuren hebben of eigenlijk opnieuw gestuct moeten worden. De stevige structuur zorgt ervoor dat je hier gewoon overheen kunt behangen. Het aanbrengen van dit behang gaat erg eenvoudig. Als je wilt, kun je ervoor kiezen om over het behang heen te verven. De mooie structuur blijft dan gewoon bestaan, dus je hoeft niet bang te zijn dat deze weg gaat. Ook meerdere lagen verf vormen hiervoor geen probleem.

Aandachtspunten

Het behang is heel sterk. Hierdoor is het lastig om weer te verwijderen als je iets anders wilt. Het is dus belangrijk om hierover van tevoren na te denken. Voor je gaat behangen, is het nodig om eventuele scheuren in de muur dicht te maken en te zorgen dat de muur schoon is. Verder is het van belang dat je de behangplak eerst op de muur smeert en niet rechtstreeks op het behang. Op deze manier wordt het een stuk mooier en gaat het behangen makkelijker. Daarnaast is goed om te weten dat er geen glasvezelbehang is dat geen structuur heeft. Als je dus geen structuur in jouw behang wilt, kun je beter voor een andere oplossing kiezen.

Wanneer kiezen voor glasvezelbehang?

Glasvezelbehang heeft vele voordelen. De structuur is niet alleen mooi, maar ook erg stevig. Perfect voor muren die niet meer zo goed zijn. Daarnaast is het behang onderhoudsvrij en kan het tegen een stootje. Je kunt kiezen voor diverse structuren en deze ook overschilderen in een kleur naar wens. Hierdoor is er veel mogelijk en kun je muren die niet zo goed zijn, weer helemaal als nieuw laten lijken. Het is een goedkope oplossing voor deze problemen. De behangsoort is dus eigenlijk voor iedere muur een goede keuze. Wel zit er altijd structuur in. Als je geen structuur wilt, is het dus handig om toch naar een andere behangsoort te kijken.