Wat is glasvliesbehang?

Bij behangen kun je voor verschillende soorten behang kiezen. Een daarvan is glasvliesbehang. Voor wie zich afvraagt: Glas vliesbehang: wat is dat? Het is een moderne oplossing voor traditioneel behang. Maar wat is glas vliesbehang nou eigenlijk precies? Het is een behangsoort met een onderlaag van glasvlies en een bovenlaag van vinyl of papier. Het wordt ook wel snelbehang genoemd, omdat je er gemakkelijk en snel mee kunt werken.

Wat zijn de eigenschappen van glasvliesbehang?

Wie voor glasvliesbehang kiest, kiest voor het milieu, want het is biologisch afbreekbaar. Tevens is het lucht- en vochtdoorlatend, zodat schimmelvorming geen kans krijgt. Er bestaan verschillende soorten (glas)vliesbehang. Zo kun je kiezen voor effen vliesbehang. Dit vliesbehang heeft geen structuur en is gelijkmatig en glad. Mocht je later een andere kleur willen, dan kun je er gemakkelijk overheen schilderen. Naast effen vliesbehang bestaat er gestructureerd vliesbehang. Dit vliesbehang heeft een patroon of reliëf en is ook geschikt om overheen te schilderen. Als laatste is er nog decoratief vliesbehang dat te verkrijgen is met vele leuke motiefjes. Decoratief vliesbehang is al gekleurd, zodat schilderen niet meer nodig is.

Wat zijn de voordelen van glasvliesbehang?

Niets is zo vervelend als behang dat al scheurt bij het aanbrengen op de muur! Dit zal met (glas)vliesbehang niet snel gebeuren, aangezien het erg sterk is. Dat komt omdat het uit meerdere lagen bestaat. Vliesbehang staat er verder om bekend dat het nauwelijks krimpt. Je brengt de lijm namelijk aan op de muur en niet op het behang zelf. Ook heb je geen behangtafel nodig. Mocht je op den duur toe zijn aan een nieuw behangetje, dan is het ook fijn om te weten dat vliesbehang gemakkelijk te verwijderen is. Waar je bij ander behangpapier vaak een stomer nodig hebt, is dit bij vliesbehang overbodig.

Waarom zou je kiezen voor glasvliesbehang?

Wat glasvliesbehang extra gemakkelijk maakt in het gebruik, is dat je alleen de bovenlaag van het behang hoeft te verwijderen. Het is niet noodzakelijk om het vlies eraf te halen. Vervolgens kun je hier gewoon overheen behangen. Het is een behangsoort die erg geschikt is voor muren met kleine haarscheurtjes. Nadat je het glasvliesbehang hebt aangebracht, is er niets meer te zien van deze haarscheurtjes. Bovendien zal bij gebruik van vliesbehang je muur niet alleen mooi glad zijn, maar het doet ook veel warmer aan.

Wat zijn de aandachtspunten bij glasvliesbehang?

Lichtgekleurd vliesbehang kan enigszins doorzichtig zijn. Het kan dus gebeuren dat je een donkere ondergrond blijft zien na het behangen. Dit kun je voorkomen door de muur voor het behangen eerst te schilderen. Verder is het belangrijk om te letten op de dikte van het behang. Bij normale muren kun je het behang met een standaard dikte van 150 gram gebruiken, maar bij slechte muren wordt geadviseerd om vliesbehang met een dikte van 180 gram te kiezen, zodat oneffenheden niet meer te zien zijn. Waar je ook voor kiest, glasvliesbehang is gemakkelijk in gebruik, erg sterk en het resultaat is schitterend!