Wat is renovlies behang?

Renovliesbehang in opkomst

Behang is al eeuwen lang een populaire manier om muren een unieke uitstraling te geven. Een relatief nieuwe speler op deze markt is renovlies behang. Vaak worden renovlies, glasvlies en glasweefsel behang door elkaar gehaald, terwijl deze materialen wel degelijk van elkaar verschillen. Wat is renovlies behang en wat is de reden dat dit product steeds populairder wordt op de markt?

Wat is renovlies behang?

Renovlies is een behangsoort gemaakt van cellulose en textielvezel. Deze combinatie geeft het een gladde en stevige structuur. Door deze combinatie van materialen is het velen malen sterker en stoot vaster dan glasweefsel of glasvlies.

Er zijn een hoop soorten op de markt beschikbaar die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Door deze speciale kenmerken kan renovlies behang in vrijwel alle ruimtes worden toegepast. De ondergrond maakt namelijk nauwelijks uit. Of de muur wel of niet poreus is, dit is allebei geen probleem voor renovlies behang. Er zijn ook speciale soorten beschikbaar die energiebesparend en geluidsabsorberend zijn.

Waarom zou ik voor renovlies behang kiezen?

Er zijn talloze voordelen te noemen voor het gebruik van renovlies behang. De afwerking kan bestempeld worden als het grootste voordeel. Met renovlies behang is het niet meer nodig om een muur te laten stucen. Deze vorm van behang heeft een dusdanige strakke afwerking dat er geen verschil te zien is met een net gestucte muur. Voor de portemonnee is renovlies behang daarnaast ook een betere keuze in vergelijking tot stucwerk. Dit kan oplopen tot wel 30 a 40%!

Een bijkomend voordeel ten opzichte van stucwerk is dat dit textielvezel behang kleine scheuren op kan vullen. Deze scheuren zouden op den duur bij stucwerk zichtbaar worden, waar renovlies behang deze scheuren blijft verbergen. Wil je dit in de praktijk uitvoeren? Dan is het wel van belang dat er wordt gekozen voor een dikkere variant om scheuren te voorkomen.

Als renovlies behang volledig is uitgehard laat het zich zeer makkelijk overschilderen. De muur zal zelfs minder verf absorberen, na aanbrengen van dit product. Dit houdt in dat er minder verf nodig gaat zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Gebruik wel altijd een primer als je de muur gaat schilderen. Ga je voor een donkere kleur op de muur? In dat geval kun je het beste gaan voor een variant die voor geschilderd is. Dit zal het eindresultaat een betere dekking geven. Voor geschilderd renovlies behang is daarnaast al voorzien van een primer wat tijd en geld bespaart.

Strak op de muur

Omdat renovlies behang een zeer strakke afwerking heeft is het van belang dat de banen goed op elkaar aan sluiten. Een niet goed geplaatste baan valt door de strakke afwerking van het product erg op. Dit is zonde voor het eindresultaat. Ook kan het voorkomen dat de hoeken los laten als het niet goed geplaatst is. Gelukkig laat deze vorm van behang zich met de juiste ervaring goed plaatsen. Als het dan goed op de muur zit, ben je verzekerd van een strakke en duurzame afwerking