Waarom kiezen voor een professionele behanger

Kan je huidige interieur wel een kleine metamorfose gebruiken? Of ben je gewoon écht toe aan iets nieuws op de muur? Een behang kan je woning een geheel nieuwe uitstraling geven.
Dit type wandbekleding is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Er zijn tal van kleuren en dessins om uit te kiezen – van geel tot zwart en van luipaardprint tot bloemenprint. Heb je een mooi behang uitgekozen? Dan sta je voor een keuze: schakel je een professional in om je gloednieuwe behang te bevestigen, of stroop je zelf de mouwen op? In dit artikel zetten wij alle voordelen van een professionele behanger op een rijtje.


Een professionele behanger versus doe-het-zelf behangen

Op het eerste gezicht lijkt het misschien het aantrekkelijkst om zelf de handen uit de mouwen te steken. Dat is immers helemaal gratis, en dus gunstiger voor je portemonnee. Toch is ook het inhuren van een professionele behanger het overwegen waard. Het inhuren van een professional hoeft namelijk helemaal niet zo duur te zijn! Bovendien heeft een samenwerking met een professionele behanger de volgende voordelen.

  • Er zijn een aantal materialen die absoluut onmisbaar zijn bij behangen. Denk bijvoorbeeld aan een goede ladder, een behangborstel, behanglijm, een papborstel en een behangtafel. Als je zelf gaat behangen, zul je deze materialen allemaal zelf aan moeten schaffen, wat natuurlijk geld kost. Als je met een professionele behanger in zee gaat, is het niet nodig om deze materialen te kopen. Een professional beschikt namelijk zelf al over het benodigde materiaal.
  • Behangen lijkt op het eerste oog misschien eenvoudig – echter, zodra je een paar minuten bezig bent, zul je je al gauw realiseren dat niets minder waar is. Hoe voorkom je luchtbellen onder het behang? Hoe zorg je ervoor dat de patronen mooi op elkaar aansluiten? Een professional weet precies hoe hij of zij deze zaken moet aanpakken. Door een deskundige behanger in te schakelen, weet je zeker dat je behang correct en nauwkeurig wordt aangebracht.
  • Behangen is een tijdrovende klus – zeker als je geen ervaring hebt! Als je zelf behangt, kun je bij benadering ongeveer 30 à 35 m2 per dag behangen. Een professionele behanger werkt ongeveer twee keer zo snel. Door een professional in te huren, bespaar je dus heel wat tijd!


De kosten van het inhuren van een professionele behanger

Topbehanger gunt iedereen een mooi interieur. Wij vinden het daarom belangrijk dat het inhuren van een behanger voor iedereen toegankelijk is. Om die reden hanteren wij een zo laag mogelijke prijs. Heb je een nieuwbouwwoning? In dat geval kost het behangen €13 per vierkante meter, ongeacht het type behang. Gaat het om een renovatie? In dat geval hanteren we een prijs van €14 per vierkante meter. Je kunt via onze website een offerte opvragen. Hievoor geldt een minimale afname van 50 m2.


Topbehanger helpt je graag

Heb je geen behangmaterialen in huis of wil je er graag zeker van zijn dat het door jouw gekozen behang zonder hobbels en bobbels wordt aangebracht? Heb je geen zin of tijd om zelf met een behangroller en behanglijm in de weer te gaan? Topbehanger helpt je graag bij het behangen van je woning! Topbehanger is – zoals de naam al doet vermoeden – gespecialiseerd in wandafwerking, en in het bijzonder in behangen. Onze deskundige behangers hebben jarenlange ervaring. Kwaliteit staat bij ons op één: om die reden werken wij alleen maar met de allerbeste materialen en krijg je bij ons altijd garantie op onze wandafwerking. Ben je benieuwd of wij iets voor je kunnen betekenen of heb je een vraag over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn werkzaam door heel Nederland – van Friesland tot Limburg!